Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 10

Tørrere og kaldere vær i vente i slutten av uken

De kommende dagene vil et kraftig høytrykk over Vest-Europa pushe lavtrykkene inn i en nordlig bane fra Island og inn i Barentshavet. Dette gir svært vått og mildt vær over Skandinavia med snøgrense over 1000 m i fjellet i Sør-Norge. Det blir også svært mildt på kontinentet og stort sett tørt, men trolig litt spredt nedbør i østlige deler av Alpene på noen passerende fronter.

Torsdag 1. mars bygger høytrykket opp en rygg i Atlanteren som fredag trekker inn over Skandinavia fra vest. Dette fører til noen dager med kaldere og tørrere vær her med både nedbør og temperaturer under det som er normalt for årstiden. Lavtrykkene går da i stedet inn over Storbritannia og sender fronter og kjøligere luft sørover til nordlige deler av kontinentet. Prognosene er svært samstemte frem til midten av neste uke. Da spriker de litt med tanke på videre utvikling, men det vi ser på som mest sannsynlig er at den sørlige lavtrykksbanen fortsetter. Dermed vil nedbørsmengden øke litt over S-SE-Skandinavia og temperaturene vil også stige litt, men trolig holde seg like under eller rundt det som er normalt for årstiden. I nord fortsetter det tørre været.

Isolert sett vil denne kaldere og tørrere perioden føre til økte strømpriser, men værsituasjonen normaliseres noe mot slutten av 10-dagers perioden og videre fremover mot midten av mars og demper nok utslaget noe i langtidsperioden.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 28. februar 2012 | Strømprisene, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 10