Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 43

Våte prognoser for denne uken, tørrere neste uke 16/10/12

En rekke svake lavtrykk vil bevege seg NE over Skandinavia i løpet av de neste 5 dagene. Dette fører til både nedbør og temperaturer over det normale for årstiden. Fra 20. oktober vil et storskala lavtrykk, som inneholder restene av den Ex-tropiske orkanen Rafael sirkulere sakte i områdene vest av Storbritannia. Dette lavtrykket er med på å utvikle og bygge opp en høytrykksrygg over Skandinavia fra 21. oktober.

Fra 23. til 25. oktober flytter høytrykket over Skandinavia seg sørøstover og tillater dermed nye lavtrykk å påvirke i nordvest. Totale nedbørsmengder og temperaturer litt under normalen.

Fra den 26. til den 30. vil lavtrykk bevege seg NE over N-Skandinavia, etterfulgt av en høytrykksrygg. Dette medfører litt under normalt med nedbør, det som faller vil hovedsakelig falle i østlige områder, og litt lavere enn normale temperaturer.

Prisene ventes å synke litt de neste dagene som resultat av våtere/mildere forhold, for deretter å øke da det tørre og kjølige været returnerer rundt 22. oktober. Vindkraftproduksjonen i Danmark og Nord-Tyskland er ventet å være moderat, med rundt 40 % av kapasiteten, i løpet av de neste 5 dagene, før den faller til rundt 20 % som resultat av høytrykk og svake vinder. Varierende forhold for solenergiproduksjon i Tyskland frem til den 23. oktober, da det igjen forventes skyfri himmel og gode produksjonsforhold.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 16. oktober 2012 | Klima, Strømprisene, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 43