Økning i strømprisene

Ifølge NVEs tall for tredje kvartal har prisene økt med 22% siden i fjor. Da er det ekstra viktig å finne en billig leverandør.

Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) sin kvartalsundersøkelse viser en økning i prisene i Sør-Norge på 22% sammenlignet med samme periode i fjor. Dette til tross for høy strømproduksjon i Norge. Det forklares delvis ved at nedleggelse av kullgruver presser prisene oppover, og også med at kjernekraft har hatt mye nedetid.

-Dette viser med all tydelighet at vi er en del av et internasjonalt marked, sier markedssjef i Telinet Energi Bjørn Arctander. -Det viser også at vi må ta miljøet på alvor og velge leverandører av fornybar energi som Telinet Energi og Agva Kraft. Selskaper som etterspør opprinnelsesgarantier bidrar til at det blir mer lønnsomt å produsere fornybar energi og at ny grønn teknologi kommer på markedet.

Strømpriser vil alltid gå opp og ned, og det du som forbruker kan gjøre er å begrense forbruket ved smarte løsninger og å følge med på strømpriskalkulatorer for å finne både de beste leverandørene og de beste produktene.


Publisert: 10. november 2017 | Bytte strømleverandør | Kommentarer er skrudd av for Økning i strømprisene