Black Friday – hva er det egentlig?

BF Tour

Denne uken er butikker og nettbutikker fylt av mer eller mindre gode tilbud. Telinet har for eksempel fantastiske tilbud på elsykkel. Men hva kommer egentlig begrepet av?

Black Friday har blitt en unnskyldning for handelsstanden til å ha tilbud. Det er ikke bare fredagen etter Thanksgiving, det er også helgen. Og i år ser det ut til at de fleste bruker hele uken som en tilbudsuke. Noen av tilbudene er også svært gode. Telinet Energi har sett på de ulike teoriene for bakgrunnen til begrepet:

Slaveri
Ifølge Wikipedia verserte det i 2013 rykter om at uttrykket stammer fra salg av slaver dagen etter Thanksgiving. Dette ryktet ble motbevist senere, så Black Friday har heldigvis ingenting med disse fryktelige hendelsene å gjøre.

Eksos
Fordi mange amerikanere har fri dagen etter Thanksgiving ble dette en stor shoppingdag. Da var det fullt av biler i byene, noe som førte til masse kaos og eksos.

Sorte tall
I regnskap kalles negative tall for røde og positive tall for sorte. Dette var dagen butikkene skulle snu regnskapet sitt fra minus til pluss etter lite salg tidligere på året.

El-sykkel.no har hele denne uken fri frakt på alle el-sykler og flere modeller til halv pris.

 

 


Publisert: 23. november 2016 | el-sykler | Kommentarer er skrudd av for Black Friday – hva er det egentlig?