Hvilken varmepumpe skal jeg velge?

Vinteren er kommet med snø og kulde, selv om det er en mild vinter vi ser ut på fra Telinet sine kontorer i dag. Det kan være skikkelig kaldt hjemme. Du kan trenge en varmepumpe som gjør det varmt og lunt i huset. Hvilken varmepumpe skal du velge?

Først og fremst er det viktig at du velger en pumpe som faktisk klarer å levere nok varme til boligen – også når det er som kaldest i vinterhalvåret. Har du et stort areal som skal varmes opp, bør du velge en kraftig varmepumpe. Har du lite areal, kan du velge en mindre kraftig modell.

På Forbrukerrådets hjemmeside kan vi lese at Energimyndigheten i Sverige har testet de to Mitsubishi Electric-modellene FH 35 VEHZ 6,6 og FH 25 VEHZ 6,3, som begge produserer mer enn 4.000 watt varme ved 15 minusgrader. Mitsubishi Electric 6,6-pumpen er helt overlegen når det kommer til varmeeffekt, i tillegg til at den oppnår noen av de beste resultatene i de mest krevende kuldescenariene.

Forbrukerrådet skriver at dersom du har en stor eller dårlig isolert bolig med stort oppvarmingsbehov, og du bor i et område med strenge vintre, da fremstår  Mitsubishi Electric FH 6,6  som et svært godt valg for deg. Dette er en varmepumpe som leverer solid god årsvarmefaktor og en overlegen varmeeffekt når det er skikkelig kaldt – nettopp når du har behov for så mye varme som mulig. Jo høyere årsvarmefaktor, jo lavere strømforbruk og jo lavere strømregninger til deg. Varmeeffekten beskriver hvor mye varme pumpen klarer å produsere ved ulike temperaturer.

Det er nå vintersalg på varmepumper på Telinet Miljøprodukter


Publisert: 10. februar 2014 | Enøk | Kommentarer er skrudd av for Hvilken varmepumpe skal jeg velge?