Hyperloop – fremtidens måte å reise på

Telinetbloggen er nysgjerrig på Musks tubeteknologii

Telinetbloggen er nysgjerrig på Musks tubeteknologii

Vi i Telinet Energi måtte grave langt bak i fysikkunnskapene for å hente frem god gammel kunnskap da vi leste om Hyperloop. Men ja, det virker veldig logisk.

Når du dytter i gang et legeme, vil det holde konstant hastighet inntil noe stopper det. Kraft, motkraft, treghet og alt det der. Og det er nettopp dette Hyperloop bygger på: Du setter deg i et kjøretøy i en tube med vakum og sparkes i gang. Dermed trengs det ikke å tilføres ny energi før du er fremme. I prinsippet blir dermed en lang reise like energikrevende som en kort. Utfordringen er imidlertid hvordan du skal skape vakuumet uten at det krever for mye energi.

Dette har lenge vært science fiction, men Elon Musk sparket i gang igjen tanken ved en designkonkurranse i Nevada, USA. Nå tar Miljøpartiet de Grønne til orde for at Norge setter seg i førersetet og utreder mulighetene for en tube på strekningen Oslo-København.

Telinet Energi gir tommel opp for idéen! Dette er nytenkning og har et stort potensiale miljømessig i en verden der vi reiser mer og mer. Vi håper alt tenkes gjennom helhetlig og at det går raskt om det viser seg å være stor grad av realisme. I mellomtiden får vi gjøre det vi kan av tilpasninger til det grønne skiftet gjennom elbiler, elsykler, energisparing og støtte til fornybar energi.


Publisert: 22. juni 2017 | Innovasjon | Kommentarer er skrudd av for Hyperloop – fremtidens måte å reise på