Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 10

Tjuvstart på våren

Lavtrykk trekker østover nordlige deler av Skandinavia i dag og den 28. samtidig som høytrykk med milde luftmasser blir liggende over Sør-Skandinavia. Snøgrensa de to kommende dagene er i sør er ventet å ligge rundt 800moh slik av smelting er forventet, men lavtrykket som passerer sørøstover den 28. er ventet å dra med seg kjøligere luftmasser innover området.

En rekke svake rygger og lavtrykk er deretter ventet å trekker sørøstover Skandinavia fra 1. til 4. mars. Dette vil gi nedbør over det normale, men hovedvekten av nedbøren i nordøst. Temperaturene vil stige til 3 grader frem mot den 28, før det er ventet å falle til 2 til 3 grader under normalen til den 4.mars

På mellomlang sikt, fra 5 til 8 mars: Lavtrykk trekker mot nordøst og tillater høytrykk å bygges over Skandinavia. Nedbør under normalen og temperaturer under normalen.

På lang sikt, 9-13 mars: Høytrykk over Skandinavia, med lavtrykk som påvirker nordlige områder. Nedbør nær det normale, og temperaturer godt under det normale.

Prisene er ventet å falle litt de kommende dagene før de stiger i starten av mars grunnet forbigående varmere vær kommende dager.

Svake vinder over Danmark og Tyskland 26 og 27. Der etter øker vinden over Danmark (3.0 TWh), og moderate vinder er ventet over Tyskland (8.5 TWh)

Solkraftsproduksjon i Tyskland – skydekke blir liggende over Tyskland og reduserer produksjonen. Men det vil være brudd i skydekke om ettermiddagen vil gi noen effekt.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 26. februar 2013 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 10