Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 20

Trolig en våt 17.mai, og deretter mildere og tørrer vær.

I løpet av de neste dagen ventes flere lavtrykk å trekker nord/nordøstover over Skandinavia avbrutt av korte høytrykksrygger mellom lavtrykkssystemene. Temperaturene er ventet å stige fra ca 1 grad under normalen, til en grad over normalen fra dag 3 da det er ventet mildere luftmasser inn fra sørvest. Det kraftigste lavtrykket er ventet den 10. og 11. og vil generere rundt 3Twh, hovedsaklig over sør- og østlige områder. Ettersom lavtrykket trekker videre nord/nordøst vil det opprettes en kald nord til nordvestlig luftstrøm over Skandinavia i bakkant av lavtrykket. Dette vil gi fallende temperaturer, og det er ventet temperaturer 3 grader under normalen fra dag 5. Dag 6 til dag 8 ventes høytrykk å bygges over Finland samtidig som et kraftig lavtrykk bygges i Norskehavet. Dette resulterer i tørre trender for stort sett hele Skandinavia, unntaket er vestlige deler av Norge hvor det er ventet nedbør. 16. og 17.mai er der en mulighet for at et lavtrykk fra sør trekker inn over Skandinavia med en våt værtype i sør og øst.

Fra 18.mai forventes et høytrykk å bygges over Skandinavia fra øst, noe som resultere i nedbørmengder like under normalen, og temperaturer like over normalen.

Moderate energipriser, litt høyere i sør ettersom det er er ventet temperaturer like under normalen kombinert med litt vind. Prisene er ventet å synke noe de neste par dagene, før de øker fra den 12/13 som et resultat av lite vann og vind kombinert med temperaturer under normalen.

Prisene ventes videre en stødig nedgang frem til økende trend fra midten av neste uke da høytrykket er ventet å bygges.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 9. mai 2012 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 20