Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 27

Vekslende vær fortsetter

Lavtrykk sentrert over Østersjøen vil gå nord over Finland den 27.. En forbigående høytrykksrygg vil komme inn fra sør-vest den 27./28. etterfulgt av et annen dypt lavtrykk den 29., som vil sirkulere over Norskehavet og gi våte forhold for sør og vest den 29./30, mens ryggen ligger over østlige områder. Et annet mindre lavtrykk vil trolig gå nord over Finland den 2. og gi noen vått vær.

En forbigående høytrykksrygg er ventet over Skandinavia den 3., 4. og 5. og med et lavtrykk som påvirker vestkysten, noe som gir litt over normal nedbør og temperatur.

Fra den 6. til den 10. mest sannsynlig løsning viser en rygg av høytrykk over sentrale Europa / Sør-Skandinavia, mens lavtrykk påvirker vest og nord-vestlige deler av Skandinavia. Litt over normal nedbør, hovedsakelig i vest og nord-vest, med normal eller litt over normale temperaturer.

Prisene ser satt til å stige over de neste par dagene i respons med redusert nedbør den 27./28.. Energipriser synker deretter fra den 29. til den 3. grunnet over normal nedbør og litt varmere temperaturer. Prisene skal dermed stige igjen den 4. og 5. på grunn av tørke og varmere forhold med lite vind. Fra den 6. til den 10. bør prisene være litt over normalt.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 26. juni 2012 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 27