Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 3

Det kalde vinterværet returnerer

Høytrykk dominerer sørøstlige deler av Skandinavia, mens svake lavtrykk påvirker i nordvest. Et lavtrykk vil bevege seg sørøstover over Nordsjøen/Sør-Norge 8de/9de Januar. Lavtrykket går sakte og påvirker bare de sørøstligste områdene før det gradvis svekkes og høytrykk utvikler seg over Skandinavia fra den 11. Høytrykket genererer en kald nordøstlig luftstrøm som gir temperaturer under normalen fra den 12te.

Fra 15.-17. holder Skandinavia seg høytrykksdominert med under normale nedbørsmengder og temperaturer. I langtidsperioden vil høytrykk over vestlige Skandinavia sammen med lavtrykk i øst gi godt under normale nedbørsmengder og godt under normale temperaturer.

Prisene forventes å stige videre over de neste dagene som resultat av det tørre/kalde været, for så å holde seg stabile, eller øke litt fra den 13de. Det er deretter en mulighet for videre prisøke fra rundt den 17.-18. som resultat av godt under normale temperaturerer. Vindkraftproduksjonen over Danmark og N-Tyskland er lav, men vil midlertidig øke til moderat den 9.-10. Trolig kraftigere vind fra den 15.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 9. januar 2013 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 3