Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 37

Fortsatt våt i vest, tørrere i sørøst

En rekke lavtrykk vil følge den typiske stormbanen inn i Norskehavet og påvirke de nordlige og vestlige delene av Skandinavia, mens høytrykk over det sentrale Europa påvirker i sør. Forbigående høytrykksrygger mellom lavtrykkene betyr at det dominerende høytrykket vil fra tid til annen forsterkes over regionen fra sør.

Fra den 11. til den 13. vil en serien av lavtrykk gå nordøst inn i Norskehavet og gi litt under normal nedbør som faller i all hovedsak over nordlige og vestlige deler av regionen, mens høytrykk i sør påvirker sørlige og sentrale Skandinavia, noe som gir over normale temperaturer.

Fra den 14. til den 18., ingen store endringer med høytrykk fortsatt i sør og lavtrykk som påvirker i nordvest. Litt over normal nedbør, hovedsakelig i NW, med over normale temperaturer.

Prisene ventes å holde seg jevn i respons med fortsatt våte forhold i vest og nordvest. Vindkraftproduksjon i Danmark og Nord-Tyskland ventes å holde seg lav, selv om en mulig vindøkning den 5. og 7. kan gi høyere verdier. Solproduksjonsforhold over Tyskland er forventet å bli bra.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 4. september 2012 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 37