Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 38

Våt og mild takket være ex-orkaner

Et dypt lavtrykk i Norskehavet vil forbli saktegående med tilhørende aktive frontal systemer som beveger seg E i Skandinavia i dag og i morgen. Lavtrykket vil fordypes videre på den 13. da veldig varm og fuktig luft fra ex-orkan Leslie blandes inn i sytemet. Lavtrykket trekk NE i Skandinavia 14nde-16nde gir svært våte forhold i S og E. Den 17nd ventes lavtrykket over NE?lige områder med tegn på at en høytrykksrygg bygges til SW.

Fra det 18. til det 20. svekkes lavtrykket E slik at en høytrykksrygg trekker over Skandinavia fra W etterfulgt av et annen dypere lavtrykk. Litt under normal nedbør og over normale temperaturer.

Fra 21. til den 25., Skandinavia generelt lavtrykks dominert med noen kortvarige rygger av høytrykk, noe som gir over normal nedbør, hovedsakelig i SW og litt over normale temperaturer.

Prisene forventes å holde seg lav i respons til fortsatt våte forhold og litt over normale temperaturer. Forhold for vindkraftproduksjon over Danmark og Nord-Tyskland er ventet å være god til det 17. når vinden ventes å svekkes. Gode forhold for solenergi produksjon over Tyskland fra 17.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 11. september 2012 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 38