Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 39

Høytrykksrygg i sikte

Et lavtrykksområde vil dominere været over Skandinavia idag, onsdag og store deler av torsdag. Imidlertid vil aktiviteten forflyttes østover, noe som gir mer nordlig drag i vinden og temperaturer som faller under normalen iløpet av torsdagen. Gjennom helgen vil en høytrykksrygg ligge over Skandinavia med relativt tørre forhold, samt temperaturer 2-3 grader under normalen.

Fra starten av neste uke vil et lavtrykk over Island, kombinert med et lavtrykk fra Portugal/NW-Spania dominere været. Det ser ut til at vi får et lavtrykk liggende noe sørvest for Skandinavia med hovedsakelig sørøstlig vindfelt med nedbør levert i første omgang til Sør og Sørøst-Norge, og noe senere trolig nord i Skandinavia som følge av nok et lavtrykk her.

Ennå lenger frem er prognosene mye mer sprikende. De fleste modeller ser lavtrykksomdinert ut, i alle fall storparten av kommende uke. Imidlertid viser de nyeste ensemblene mellom 40 og 50% sannsynlighet for nytt høytrykk/ny høytrykksrygg som vil kunne vedvare 3-4 dager fra lørdag-søndag.

Prisene vil stige / har nok steget noe grunnet tørrere værvarsel for kommende helg. Imidlertid er helhetsinntrykket at prisene holdes lave, dels grunnet mer nedbør ventet i slutten av perioden, dels grunnet temperaturutsiktene som ser ut til å komme i overkant av normalen igjen, og dels grunnet perioder med gode vindforhold for vindkraft i Danmark/N-Tyskland kommende uke.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 18. september 2012 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 39