Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 41

Tørrere vær rett rundt hjørnet

Et velutviklet lavtrykk vil bli liggende mer eller mindre i ro i Norskehavet i løpet av de neste par dagene, med tilhørende aktive frontsystem som beveger seg over Skandinavia med vått vær fra 3. til 5. oktober. Lavtrykket flytter seg etter hvert østover i Skandinavia den 4.-7., og reduserer temperaturene til litt under det normale. Et høytrykk er deretter forventet å bygge seg opp fra sørvest, før nye lavtrykk beveger seg nordøstover og inn i Norskehavet i 8. og 9. oktober.

Fra 9. til 11. oktober blir det lavtrykksdominert vær i vest, og høytrykk over Øst-Skandinavia. Det medfører litt under normale temperaturer og nedbør, mest nedbør ventes hovedsakelig i vest/nordvest.

Fra den 12. til den 16. fortsetter det med høytrykk over Øst-Skandinavia mens lavtrykk påvirker i vest Dette gir litt under normal nedbør, hovedsakelig i sør, og litt under normale temperaturer. Det mest sannsynlige alternativet har lavtrykk over Skandinavia som svekkes nordover idet høytrykk bygger seg opp over regionen.

Prisene ventes å stige i respons av tørrere / kjøligere forhold etter at det våte været i siste halvdel av denne uken har passert. Gode forhold for vindkraftproduksjon ventes i Danmark og Nord-Tyskland frem til den 7. når vinden svekkes. Gode solenergi produksjonsforhold også over Tyskland fra 8. oktober.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 2. oktober 2012 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 41