Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 42

Tørt og kaldt vær kommer for å bli.

En svak høytrykksrygg vil bygge seg opp fra sørvest i dag, og fra den 12. oktober vil hele Skandinavia bli svakt høytrykksdominert med tørt vær og godt under normale temperaturer. Svake frontsstem forventes å påvirke lengst i sør den 13. og 14., men høytrykket i nord vil hindre disse frontene i å trekker lenger nordover.

Fra den 16. til den 18. vil høytrykket svekkes over Skandinavia, mens lavtrykk vil påvirke i sørvest og nordøst. Det ventes under normale nedbørsmengder og temperaturer under eller godt under normalen.

Fra den 19. til den 23. vil en høytrykksrygg ligge over sørlige og sentrale Skandinavia, mens lavtrykk påvirker i nord. Dette gir litt under normale nedbørsmengder og litt kaldere enn normalt vær. Det meste sannsynlige alternativet har en svak rygg over Skandinavia som beveger seg nordøstover, mens et lavtrykk beveger seg sakte inn fra sørvest. Litt over normale både temperaturer og nedbørsmengder, der mesteparten av nedbøren forventes å komme i sør.

Prisene vil stige som resultat av tørre/kalde forhold. Vindkraftproduksjonen i Danmark og N-Tyskland er ventet å være moderat og ligge rundt 40% av installert kapasitet. Blandede produksjonsforhold for solenergi over Tyskland i det mange fronter vil bevege seg over området.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 9. oktober 2012 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 42