Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 44

Første smak av vinter

Høytrykk over Skandinavia vil gå sørvestover i dag, slik at et saktegående lavtrykk vil utvikle seg over den nordlige delen av regionen, noe som gir over normal nedbør i morgen. Lavtrykket vil også sende en veldig kald, arktisk luftmassen over Skandinavia fra den 25., noe som resulterer i temperaturer 3-5 grader under normalen og med under normal nedbør fra den 25. til den 30.. Lavtrykket vil svekkes gradvis fra 26. og forventes å være over de nordøstligste områdene den 28., samtidig som et annet lavtrykk er forventet å gå østover lengst S den 29/30.

Fra den 30. til 1. november, vil lavtrykk gå sakte mot Vest-Skandinavia samtidig som høytrykk preger i øst, dette vil generere en sørlig luftstrøm over Skandinavia. Dette vil trolig resultere i mildere temperaturer igjen. Litt over normal nedbør, sør/sørvest og litt under normale temperaturer.

Fra 2. til 6. er et lavtrykk forventet å bevege seg nordover over Skandinavia og gir over normal nedbør, hovedsakelig i sør, med normal / litt under normale temperaturer.

Prisene ventes å stige i løpet av de neste dagene i respons til tørt / veldig kaldt vær, men faller igjen rundt den 30. i det våtere / mildere forhold returnerer.

Vindkraftproduksjon i Danmark og Nord-Tyskland er ventet å være lav / moderat, økende til moderat tidvis høy fra den 25. i respons til økende vind.

Høytrykk over Tyskland frem til 26. gir tidlig dis og tåke forventet, noe som fører til moderate solenergi produksjonsforhold. Økt skydekke over Tyskland fra den 26. begrenser produksjonen.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 23. oktober 2012 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 44