Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 47

Mildværet fortsetter

En rekke lavtrykk vil forflytte seg mot Norskehavet fra sørvest iløpet av de neste dagene og påvirke været i store deler av vest og nord-Skandinavia, mens høytrykk over Sentral-Europa vil forsterkes over Skandinavia mellom de passerende lavtrykkene. På den 16. vil et storskala lavtrykkssystem bli nær-stasjonært nær Island med tilhørende fronter som passerer over Skandinavia mellom 17-19. med en mild sørlig luftstrøm.

Fra 20. til 23. november vil lavtrykk fortsette å ligge i Norskehavet med frontene som passerer videre nordøstover i Skandinavia. Høyrtrykket ligger fortsatt i øst. Vi forventer litt over normale nedbørmengder, hovedsakelig nedbør i sørlige områder, med temperaturer også over normalt.

Fra 24. til -27. november venter vi et svekkende storskala lavtrykk som går sakte østover i Skandinavia, med fottsatt over normale nedbørmengder, men med en viss nedadgående temperatur-trend til litt over det normale.

Prisene er ventet å falle de kommende dagene grunnet det våte og milde været. Vindkraft-produksjonen i Danmark og N-Tyskland vil være lav grunnet høytrykk, men ventes å stige til moderat mellom 18. og 23. grunnet lavtrykksaktivitet.

Solkraft-produksjon over Tyskland – Variabelt skydekke over Tyskland de kommende dagene, den beste sjansen for klarvær er lenger sør i le av Alpene.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 13. november 2012 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 47