Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 48

Mildt denne uken, kjøligere kommende uke.

Lavtrykk i vest vil trekke nordøstover og inn i Barentshavet i morgen. I bakkant av dette lavtrykket utvikles et storstilt lavtrykkssystem nær Island der tilhørende fronter er ventet innover vest- og sørlige Skandinavia den 21. og 24. november. Et kraftig høytrykk blir mer eller mindre liggende over Øst-Europa og vil den 22. bygges videre innover Skandinavia. Lavtrykkessystemet ved Island vil svekkes og trekke SE over UK den 26 før det trekker innover det europeiske kontinentet med tilhørende fronter over S og SW Skandinavia.

Fra den 27. til 30. ventes en høytrykksrygg over sentrale deler av Skandinavia med lavtrykk som påvirker i nord og sør. Nedbørmengder under normalen og temperaturer like over normalen. Fra 1 desember og frem til 4. er lavtrykk ventet å trekker østover nordlige og sentrale deler av Europa etterfulgt av en svak rygg. Nedbørmengder like under normalen og temperaturer under normalen.

Prisene er ventet å holdes stabile over de neste dagene før det vil stige sakte som en respons på tørrerer og kjøligere vær.

Vindkraft produksjonen over Danmark og nordlige deler av Tyskland er ventet å vere liten da høytrykk dekker store deler av Europa,men en mulig øke til moderat produksjon fra den 24 da lavtrykk trekker innover området.

Solkraft produksjon over Tyskland – lavt skydekke og tåke vil begrense produksjonen.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 21. november 2012 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 48