Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 49

Kulden setter inn

Et storstilt og saktegående lavtrykk ligger over Sentral-Europa, med tilhørende fronter som påvirker Sør-Skandinavia i løpet av de neste 3 dagene, og i tillegg med en kald nordøstlig luftstrøm. Det omfattende lavtrykket svekkes og går nordøstover den 29., med en svak rygg over Skandinavia. Et annet lavtrykk ved Grønland er forventet å trekke inn i Nordsjøen den 3..

Fra 4. til 7., vil lavtrykk gå sakte i bane sør for Skandinavia med en rygg over sentrale og nordlige deler av regionen. Godt under normale temperaturer og under normal nedbør

Fra 5. til 12., lavtrykk over Sør-Skandinavia med en svak rygg over nordlige deler av Skandinavia. Litt under normal nedbør, hovedsakelig i sør og godt under normale temperaturer.

Prisene ventes å stige kraftig i løpet av de neste dagene i respons med et tørrere og mye kaldere vær. På lengre sikt ventes prisene å holde seg høy som et resultat langvarig tørr / kald spell er forventet.

Vindkraft produksjon i Danmark og Nord-Tyskland er ventet å være lav, moderat til tider, grunnet svake lavtrykk over området.

Solkraft produksjon over Tyskland – lavt skydekke over Tyskland fortsetter å begrense enhver solkraft produksjon.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 27. november 2012 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 49