Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 51

Mildt i helgen, deretter nær normalt

Det ventes kaldt og relativt tørt frem til og med torsdag. Fra fredag vil temperaturen øke mot normalt Skandinavia sett under ett, men godt over normalen i SE-Norge og over Sverige, fortsatt noe under normalen i vest og nordvest. I helgen vil vi også få en god del snøfall over SE-Norge (men noe av dette vil kunne falle som snø og sludd på kysten).

Fra starten av neste uke ventes en noe tørrere trend igjen, men nok en episode med mye nedbør vil kunne forekomme rundt neste onsdag. Alternativt kan det også dannes et noe kaldere luftlag over Skandinavia (som i dagens EC00) som forhindrer denne nye fronten i å komme inn, noe som virker rimelig rent dynamisk. Imidlertid har dagens prognoser totalt sett gitt en trend mot at denne fronten likevel kommer inn og med det opprettholder nær-normale tempreaturer.

Lenger frem foreslår de fleste prognosene at vi får et fortsatt sørøstlig vindregime med temperaturer nær eller like under normalen med nedbør levert hovedsakelig til SE-Norge og S-Sverige. Omkring 20% sjanse er gitt for en mild sørvestlig værtype før julen.

Dagens månedsprognose har svært begrenset skill utover 2ukers perioden, og antyder bare svakt en negativ temperaturanomali for uke4.

Prisene vil starte å falle utover denne uken som følge av det mildere været denne helgen. Utsiktene videre frem er med ett mer usikre, mest sannsynlig er en stabilisering av prisnivået som følge av mer normale tendenser værmessig.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 11. desember 2012 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 51