Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 7

Overgang til kaldt og tørt vær.

Lavtrykksområdet svekkes sørøstover Sør-Skandinavia i dag og i morgen og før det trekker videre innover fastlands-Europa den 7. I bakkant av dette lavtrykksområdet ventes et høytrykksområde å utvikle seg over Skandinavia, noe som gir kaldere og tørrere værforhold. Et svak lavtrykk vil påvirke sørøstlige områder tidende og ellevte med en del nedbør, men under nedbør normalen i Skandinavia som helhet.

På mellomlang sikt, fra den 12. til den 15. ligger høytrykk over Skandinavia, men lavtrykk vil ligge nær vestlige deler av regionen mot slutten av perioden. Under normal nedbør og litt under normale temperaturer.

På lang sikt, fra den 16. til den 20. er Skandinavia fortsatt høytrykkdominert med lavttrykksområdet som ligger nær vestlige områder i starten av perioden. Under normal nedbør og under / litt under normale temperaturer.

Prisene ventes å stige i løpet av de neste dagene grunnet utbruddet av kjøligere / tørrere forhold, stabilisere seg rundt den 10. og så falle noe fra det 11..

Vindkraftproduksjon i Danmark og Nord-Tyskland er fallende til lav i dag, deretter en liten endring til 8/9, når det midlertidig øker til lav / moderat.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 5. februar 2013 | Klima, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 7