El-sykkel fungerer utmerket på vinteren også

I Norge er det populært å sykle og det er ingenting som tilsier at populariteten vil avta med det første. Men når vinteren setter inn er det mange som parkerer sykkelse. Det behøver du ikke å gjøre, en el-sykkel kan nemlig egne seg svært godt på vinterføre.

– El-sykkelens solide konstruksjon gjør den godt egnet til vinterbruk, kan Bjørn Arctander, markedssjef i Telinet Energi, fortelle. – Med gode piggdekk er ikke snø eller is et problem og du regulerer selv om du ønsker å få treningsutbytte fra sykkelturen. En el-sykkel er derfor ypperlig både til trening og som transportmiddel om vinteren.

Kulde ingen problem
El-sykkelens batteri fungerer bra selv på kalde dager. Et lite tips på slike dager er å påse at batteriet er fulladet når du starter sykkelturen. I utgangspunktet kan du kjøre opptil 70 – 100 km avhengig av modelltype før batteriet går tomt, men er det mye bakker, kaldt eller sterk motvind vil lengden bli kortere. Det er uansett ikke krise hvis batteriet går tomt, da vil el-sykkelen fungere akkurat som en vanlig sykkel.

– Det er naturlig nok tyngre å sykle i vinterhalvåret enn i sommerhalvåret, påpeker Arctander i Telinet. – Kaldere dager, mer klær og vanskeligere føre påvirker og gjør at mange gir opp den daglige syklingen. Men med en solid el-sykkel og ved hjelp av el-motoren er det enkelt å sykle mellom hjem og jobb selv på vinteren – også om det er noen bakker underveis.

Arctander presiserer likevel at å sykle på vinterføre krever litt mer av deg som syklist, uansett om det er snakk om en vanlig sykkel eller en el-sykkel. – Du bør ha erfaring som syklist før du begynner å sykle på vinterføre. Å ha god teknikk og å være forsiktig er viktig når det er glatt på veiene og mørkt ute, det er også ekstra viktig å bruke hjelm.

God trening også om vinteren
For de som bruker sykkelen aktivt for å trene, er en el-sykkel et godt vinteralternativ. – Du kan faktisk få et like godt treningsutbytte med el-sykkel på vinterføre som med en vanlig sykkel om sommeren, sier Arctander. – I tillegg kan du unngå å bli svett i motbakkene for deretter å bli kald i nedoverbakker. Med en el-sykkel kan du regulere dette i mye større grad.

Er det noe du lurer på? På denne siden finner du svar på de fleste spørsmål om el-sykler.

Om el-sykler
El-syklene kategoriseres som sykler, ikke som mopeder. Dermed er de ikke avgifts- og registreringspliktige. Motoren drives av et batteri og kobles fra når hastigheten når 25 km/t. Uten pedalkraft går ikke sykkelen raskere enn 6 km/t. Syklene finnes i ulike modeller og priskategorier, tilpasset ulike kundegruppers behov.

Om Telinet Energi
Telinet Energi AS har siden etableringen i 2003 blitt en betydelig aktør på det norske kraftmarkedet. Konkurransedyktige strømpriser og miljøfokus har gjort oss til en attraktiv strømleverandør. Telinet Energi er miljøsertifisert og tilbyr 100% fornybar energi.


Publisert: 7. november 2013 | Pressemeldinger | Kommentarer er skrudd av for El-sykkel fungerer utmerket på vinteren også