Lysere dager skulle gi lavere energiforbruk

05-04-2013 15:52

– Sommertid ble innført første gang allerede i 1916, kan Bjørn Arctander, markedssjef i energiselskapet Telinet fortelle. – Tanken var å utnytte sommermånedene bedre med en time ekstra lys om kvelden, og på den måten minske energibruken. Det forteller oss at energisparing slettes ikke er noe vi har begynt å tenke på i nyere tid.

Sommertid kan fortsatt bety energisparing

Sommertid gir ikke lenger like stor effekt på energiforbruket som tidlig på 1900-tallet, selv om ettermiddagene blir lysere. Ifølge Jan Kristian Mardal, ENØK-ansvarlige hos Telinet Energi, kan vi likevel fortsette å fokusere på energisparing.

– Akkurat som vi rydder i hager og garasjer så snart våren kommer, kan vi med fordel benytte anledningen til å tenke energisparing. Varmeovner kan for eksempel skrus ned noen hakk når utetemperaturen går opp og utebelysning kan slås av så snart det blir lysere tider. Og kanskje tiden er moden for å bytte til sparedusj eller installere varmepumpe?

– Da vil vi tradisjonen tro fortsatt binde sammen sommertid og energisparing, avslutter Mardal, og viser til flere ENØK-tips på Telinets blogg og hjemmeside.

Om Telinet Energi

Telinet Energi AS selger strøm til private husholdninger og bedrifter og tilbyr ulike ENØK-produkter.

Selskapet har siden etableringen i 2003 blitt en betydelig aktør på det norske kraftmarkedet, med fokus på konkurransedyktige strømpriser og miljø. Telinet er miljøsertifisert og tilbyr 100 % fornybar energi.

Følg Telinet på Facebook


Publisert: 9. april 2013 | Pressemeldinger | Kommentarer er skrudd av for Lysere dager skulle gi lavere energiforbruk