Mye å spare på strømprisene

Det er mye å spare på å sjekke strømprisene før kulda setter inn. Men norske strømkunder er lite opptatt av å spare penger. Mindre enn femti prosent har vurdert å bytte strømleverandør, viser en ny omnibus-undersøkelse fra Telinet Energi.

– Besparelsen kan være flere tusen kroner i året avhengig av forbruk. For å finne den beste avtalen kan du sammenligne produkter på Konkurransetilsynets kraftprisoversikt, sier Eivind C. Lillesveen Rådgiver i Konkurransetilsynet.

I en undersøkelse utført på vegne av strømleverandøren Telinet blant 1000 norske strømbrukere har bare en av to vurdert å bytte strømleverandør. Når vinterværet drar opp strømbruken er det mer å spare på å sjekke strømavtalen, ikke minst for barnefamilier som gjerne bruker mye vaskemaskin og tørketrommel. Barnefamiliene er da også ti prosentpoeng mer interessert i pris enn andre strømkunder.

– Norske forbrukere kjører gjerne over svenskegrensa for å spare noen hundrelapper på røyk og rødvin, men tenker lite på å redusere strømprisen, sier adm dir Finn Erik Arctander i Telinet.

Bryr seg lite om miljø

Fornybar energi bryr strømkundene seg lite om. Bare i Oslo sier 5 prosent at de tenker miljø ved valg av strømleverandør.
– Norske strømkunder tror all strøm er grønn strøm fordi den kommer fra vannkraft, sier Finn Erik Arctander. – Det er ikke riktig, for Norge innfører også kraft fra utenlandske kullkraftverk og eksporterer opprinnelsesgarantier. I følge tall fra NVE er fornybar andel i Norge kun 20 prosent for kunder som ikke kjøper opprinnelsesmerket strøm. Vi i Telinet leverer derimot kun fornybar energi til samtlige kunder.

Lokal lojalitet

Nordnorske strømkunder foretrekker klart lokale strømleverandører, mens Oslo-borgerne er mindre lojale. Unge strømkunder er dobbelt så tilbøyelige til å bytte leverandør som eldre kunder, mens høy eller lav inntekt skiller lite.
Folk flest er fornøyde med strømleverandøren sin, bortsett fra en viss misnøye i Trøndelag. Barnefamilier er mer misfornøyd med strømleverandøren sin enn andre. Strømbrudd får større konsekvenser dersom det er barn i huset.

Pressekontakt:
Finn Erik Arctander, administrerende direktør Telinet Energi
E-post: fa@telinetgruppen.no
Telefon: 917 45 052


Publisert: 29. oktober 2013 | Pressemeldinger | Kommentarer er skrudd av for Mye å spare på strømprisene