Regn betyr ikke lave strømpriser

Høljeregn flere steder og flom på Østlandet burde bety lave strømpriser, men så enkelt er det ikke. Ekspertene er enige om at alt regnet den siste tiden vil ha liten effekt på strømprisen, i hvert fall på kort sikt.

– Man skulle tro at store vannmengder gir rimelig strøm, men faktum er at flommen i liten grad har påvirket strømprisene så langt, sier Finn Erik Arctander i Telinet Energi. – Men mer vann enn normalt kan ha innvirkning på prisene utover sommeren og høsten fordi vannmagasinene fylles opp.

Mange faktorer påvirker strømprisen

Arctander presiserer at det likevel er vanskelig å forutsi strømprisen:

–  Det er flere parametere som påvirker strømprisen. Fulle vannmagasin kan gi lavere strømpriser, men lange kuldeperioder fører til at strømforbruket går opp, og når forbruket går opp går også strømprisen opp. Norge er også en del av det europeiske kraftmarkedet og importerer strøm fra Europa. Derfor påvirkes også strømprisen i det norske markedet av prisen på kull og gass fordi strømmen i flere europeiske land blir produsert av disse råstoffene.

Fordi været på flere måter kan påvirke strømprisene, så har Telinet Energi i samarbeid med Storm ukentlig oppdateringer på nettopp det. Sjekk værets mulige påvirkning på strømprisen på Telinets bedriftsblogg.

Ekspertene er enige

Heller ikke i Statkraft har man tro på at høljeregnet skal føre til lavere strømpriser. Pressetalsmann Knut Fjerdingstad i Statkraft sa til Aftenposten i forrige uke at vi er inne i en periode av året med fallende prisnivå, og det regnværet vi har nå muligens kan gi litt innvirkning på prisen forbrukerne må betale, men ikke mye.

Ifølge Arctander i Telinet vil det uansett lønne seg for strømkunder å velge en spotprisavtale:
– Med en spotprisavtale får du glede av prisnedganger straks de inntreffer på strømbørsen og er sikret lave strømpriser når markedsprisene er lave.

Telinets spotprisavtale kan du lese om her.

Nærmere opplysninger
Finn Erik Arctander, adm. dir. Telinet Energi
E-post: fa@telinetgruppen.no
Tlf.: 917 45 052

Følg Telinet på sosiale medier:
Facebook
YouYube
Twitter


Publisert: 27. mai 2013 | Pressemeldinger | Kommentarer er skrudd av for Regn betyr ikke lave strømpriser