Rekordmange byttet strømleverandør

07-02-2013 15:42
Forbrukerinspektørene på NRK arrangerte i forrige uke den store byttedagen – der de oppfordret folk flest å sjekke om de kunne få rimeligere strøm. Det førte til at trafikken til Konkurransetilsynets nettside ble så stor at den til tider var nede.

Bjørn G. Arctander i Telinet Energi forteller at de raskt merket effekten av NRK-programmet.

– Det er alltid gøy når vi opplever en strøm av kunder som ønsker strøm, ler Arctander som er markedssjef i Telinet Energi.

– Vi fikk mange nye kunder allerede samme kveld FBI-reportasjen ble vist, men også de påfølgende dagene har henvendelser fra nye kunder vært flere enn normalt. Vi har ligget på i toppen på Konkurransetilsynets oversikt lenge, så for oss, og for kunden, er det flott at NRK informerer om at denne oversikten finnes.

300 000 fikk billigere strøm
Forbrukerinspektørene arrangerer i samarbeid med Forbrukerrådet en årlig byttedag. Målet er å hjelpe folk til å spare penger ved å bytte til mer lønnsomme avtaler – på blant annet strøm , og nordmenn blir stadig mer bevisste.

I fjor foretok norske husholdninger 316 600 leverandørskifter. Det er en økning på om lag 14 prosent fra 2011, melder NVE.

– Det er flott at forbrukerne har et bevisst forhold til dette, mener Arctander. – Det er store variasjoner i strømprisene, så det kan være mye penger å spare på å velge riktig leverandør, selv for en liten husholdning med relativt lavt strømforbruk.

Skjerpet konkurranse gir bedre service
– At det er så enkelt å bytte strømleverandør fører dessuten til at bransjen hele tiden må være på tå hev. Det bidrar ikke bare til lave priser, men også til at kundeservicen  stadig blir bedre – blant annet gjennom bedre tilgjengelighet i sosiale medier som Telinet på Facebook, forteller Arctander.

– Det handler jo ikke bare om å skaffe seg nye kunder – men å sørge for at de eksisterende kundene er så fornøyde at de ønsker å bli værende hos oss, sier Arctander.

Om Telinet Energi
Telinet Energi ble etablert i Norge i 2003 og er nå en skandinavisk leverandør av fornybar energi og strømspareprodukter. Selskapet har som mål å bidra til økt konkurranse i strømmarkedet og tilbyr enkle og rimelige strømavtaler.

Telinet tar miljøet på alvor og leverer derfor utelukkende 100 % fornybar energi til samtlige kunder. Selskapet har en liten og effektiv organisasjon og kan derfor ha lavere kostnader enn de gamle monopolselskapene. Dette har på kort tid gjort Telinet Energi til en betydelig aktør på strømmarkedet.
Her finner du Telinet
Telinet på Facebook
Telinet på Twitter
Telinett på blogg
Telinet på Store norske leksikon


Publisert: 13. februar 2013 | Pressemeldinger | Kommentarer er skrudd av for Rekordmange byttet strømleverandør