Spent på om ny regjering vil påvirke elbilsalget

Salget av elbiler øker, og færre kjøper biler som går på diesel viser salgsstatistikken  for august. Nå knytter det seg spenning til om en ny regjering vil påvirke elbilsalget.

Elbiltrenden ser ikke ut til å avta. Salgsstatistikken for august fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser en økning på 63,6 % i elbilsalget i forhold til samme periode i fjor. Samtidig avslører en ny TNS/NAF undersøkelse at hver tredje nordmann sier det er meget eller svært sannsynlig at deres neste bil blir en elbil eller en annen utslippsfri bil.

– For oss som er opptatt av miljø er dette svært gode nyheter, sier markedsdirektør Bjørn G. Arctander i Telinet Energi, som er en lidenskapelig forkjemper av fornybar energi.

Elbil ikke lenger for de spesielt interesserte

– Elbiler er i siget som aldri før, og det skyldes selvsagt den revolusjonen som skjedde da de vanlige bilprodusenter kom på banen med sine elbiler, sier Arctander i Telinet Energi.

– For fem år siden kjøpte Telinet Energi to elbiler og de har vi fortsatt stor glede av, men både plassen og rekkevidden har sine begrensninger, innrømmer han.

– Kjøper du derimot en ny Nissa Leaf nå er det ikke lenger noe problem å ta bilen til jobben i Oslo om du bor på Nøtterøy. Med 20 mils rekkevidde har muligheten for å suse forbi køen i kollektivfeltet åpnet seg for langt flere, sier Arctander. Prisen på de nye elbilene er dessuten innenfor mange familiers budsjettrammer, mener markedsdirektøren i Telinet Energi.

Hybrid et godt alternativ

Salget av hybridbiler stiger også ifølge OFV. Hittil i år er det registrert 6384 nye personbiler med hybriddrift, det er hele 85,9 % flere enn i samme periode i fjor.

– Hvis man bare ønsker en bil i familien kan nok fortsatt Hybrid være den beste løsningen for mange, vedgår strømentusiasten Arctander.

– Inntil batteriteknologien blir enda bedre er Hybridbiler selvsagt praktisk, og hvis alle ordinære biler blir blitt byttet ut med hybrider er vi langt på vei, sier han entusiastisk.  Men for de aller fleste vil en daglig ladning og 20 mils rekkevidde være mer enn tilstrekkelig.

Dieselbilsalget fortsetter å synke

Mens andelen elbiler og hybrider stiger, selges det stadig færre biler som kun går på diesel. I august i år hadde 50,5 % av alle nyregistrerte personbiler dieselmotor, mens i august 2012 var andelen 60,0 %.

– En god stund var det gunstig å kjøre dieselbil, men det er det ikke lenger. I Oslo lader du elbilen gratis, og det du sparer i drivstoff og bompenger kan i stor grad finansiere renter og avdrag på en ny elbil, slår Arctander i Telinet Energi fast.

Spent på ny regjering

– Sammensetningen av det nye Stortinget etter valget ser på mange måter ut til å bli grønnere enn på lenge, men det blir spennende å se om den nye regjeringen vil bidra ytterligere til en mer miljøvennlig bilpark, avslutter han.


Publisert: 11. september 2013 | Pressemeldinger | Kommentarer er skrudd av for Spent på om ny regjering vil påvirke elbilsalget