Start året med sparing

Fortsatt er det mulighet å gi lommeboken en god start ved å skifte blant annet strømleverandør. Gjør du det med en gang er muligheten størst for å spare mye penger.

– Valg av en billig strømleverandør kan gi stor besparelse, men du sparer ingenting om du ikke tar steget og skifter, sier administrerende direktør Finn Erik Arctander i Telinet Energi. – Går du gjennom alle dine lavinteresseavtaler nå i januar, er sparepotensialet høyest.

En sammenstilling av Konkurransetilsynets løpende strømprisoversikt fra 2014 viser at Telinet var billigst på alle de strømavtalene Konkurransetilsynet måler. Tallene er basert på Konkurransetilsynets målinger og et gjennomsnittsforbruk på 20.000 kwh/år.

Store forskjeller i leverandørenes marginer

På spotpris-avtaler har Telinet vært billigst siden uke 24 i 2012.

– Effektiv drift gjør at vi kan ta en mye lavere pris, sier Finn Erik Arctander. – Vi leverer dessuten 100% fornybar energi.

Innenfor avtaleformen Standard Variabel er Telinet Online på 1. plass, med mellom 34 og 37% lavere pris enn dyreste alternativ. På fastpris var Telinet billigst i 41 av 52 uker, som gir en besparelse på om lag 2000 kroner i forhold til dyreste leverandør. På spotprisavtale lå Telinet på førsteplass hele 2014, noe de har gjort siden midten av 2012.

– Valg av strømavtale avhenger av hvor trygg forbruker ønsker å være for prissvingninger, derfor er det viktig for oss å være billige på alt, sier Finn Erik Arctander.

Slik bytter du strømleverandør

Strømleverandør bytter du lettere enn du tror. Gjør det på mobil mens du venter på bussen!

  • Gå inn på nettsidene til den strømleverandøren du ønsker å bytte til
  • Hos Telinet kan du bare skrive inn telefonnummer og fødselsdato så kommer resten av seg selv.
  • Hos andre leverandører må du kanskje legge inn din Målepunkt-ID (du finner den på strømregningen)
  • Les av og legg inn målerstand
  • Fyll ut eventuelle andre felte med personlig informasjon om det behøves
  • Klikk for å bestille. Ferdig!

Din nye strømleverandør sørger for skiftet, avregninger og ny levering. Det tar om lag tre uker før skiftet skjer, men du merker ikke så mye som et blink i en lyspære.

Nyttårshopprenn for lavinteresseavtalene

Strøm, forsikring og banklån er typiske lavinteresseprodukter du ikke vil bruke tid på, men til sammen kan det være merkbare penger å spare på å velge de beste avtalene.

– Norske forbrukere bør bli mindre lojale, sier Finn Erik Arctander. – Den som har begge beina på jorden står stille! Når du først har byttet strømleverandør, hvorfor ikke bruke din nyvunne frihet til å ta en gjennomgang av forsikring og banklån også?

Nyheter fra Telinet kan også følges på Telinet/Twitter

Mer informasjon

Finn Erik Arctander, administrerende direktør Telinet Energi

E-post: fa@telinetgruppen.no
Telefon: 917 45 052

 


Publisert: 20. januar 2015 | Pressemeldinger | Kommentarer er skrudd av for Start året med sparing