Unngå Strømfella!

Glemmer du å tegne en strømavtale ved boligkjøp, kan det koste deg dyrt.

Når du kjøper og overtar en ny bolig er det mye å holde styr på. I tillegg til skjemaveldet  i forbindelse med boligkjøp og tilhørende banklån skal du inngå avtale med leverandører av viktige tjenester. Telinet Energi minner om at en av de viktige tingene er å inngå en strømavtale. I motsatt fall kan du bli påført en kostnad du ikke hadde forutsett.

3.000 kroner

Dersom du ikke tegner en strømavtale i eget navn når du kjøper boligen, har din netteier plikt til å fortsette å levere strøm slik at boligen ikke står strømløs.

Det skjer i så fall med et heftig påslag på prisen – opp til 30 prosent. På et år vil det koste deg rundt 3.000 kroner ekstra å få strøm levert til unødvendig høy pris.

– Eiendomsmeglerne har ofte avtale med en lokal strømleverandør om å legge ved abonnementskontrakt i overtagelsespapirene, og det betyr ofte netteier i området, sier administrerende direktør Finn Erik Arctander i Telinet Energi. Dette er ikke nødvendigvis billig og du er heller ikke garantert 100% fornybar energi.

Konkurransetilsynet

– Da kan du nesten være sikker på at den avtalen du får med huskjøpet ikke er den billigste. Selv om det føles naturlig å velge en lokal leverandør, er det egentlig helt meningsløst. Strømmen er den samme over hele landet, tilføyer han.

Er laveste strømpris din viktigste prioritet, bør du oppsøke konkurransetilsynets hjemmesider. Der finner du det nødvendige.

Velg den billigste og gå til nettsidene for å bli kunde. Det resterende fikser den nyestrømleverandøren din.

Seks første uker

Strøm er strøm, så du kan fritt velge leverandør hvor som helst i landet.

Er fornybar energi viktig for deg, bør du velge en leverandør som leverer utelukkende «grønn strøm». Men du må ta et valg:

Dersom du ikke aktivt tegner kontrakt, vil strømmen fortsatt bli levert, men til en høy pris.

Leveringsplikten er til for å hindre at boliger skal bli uten strøm i overgangsperioden når nye eiere flytter inn.

De seks første ukene koster den leveringspliktige strømmen spotpris pluss 6,25 øre, som er en pris fastsatt av NVE. Deretter kan imidlertid netteieren fastsette en egen pris, og da kan påslaget lett bli tre ganger så stort.

Telinet Energi publiserer også pressemeldinger på MyNewsdesk.

 

 


Publisert: 11. mai 2015 | Pressemeldinger | Kommentarer er skrudd av for Unngå Strømfella!