Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 12

STABILT HØYTRYKK LAR VENTE PÅ SEG

Et høytrykk som har sirkulert nordvest på kontinentet i flere dager, vil nå svekkes sørøstover. Dette gir rom for nye lavtrykk fra Nord-Atlanteren inn mot Island og Spitsbergen.

Dermed vil været i Skandinavia igjen bli dominert av et sørvestlig og vestlig vindfelt og perioder med nedbør til vestlige og nordlige områder. Det holder seg totalt sett mildt de neste 10 dagene, med forbigående lavere temperaturer innover mot helgen og nedbør til dels som snø i lavlandet også i Sør-Skandinavia.

Mot slutten av uke 2 og innover i uke 3 er det muligheter for at høytrykket over kontinentet bygger seg opp igjen, og sender en rygg innover Sør-Skandinavia. Dette vil igjen opprettholde en mild værtype over området. Nedbørspeaken vil da flytte seg nordvestover i Skandinavia igjen.

Utsiktene for mildt og totalt sett vått vær de neste 14-16 døgn vil isolert sett bidra til å dempe eller opprettholde relativt lave strømpriser.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 13. mars 2012 | Strømprisene, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 12