Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 13

VÅTT OG MILDT

Et par frontsystem beveger seg inn i Norskehavet og etter hvert inn i Barentshavet tirsdag og onsdag og gir en del nedbør i vest, samt fortsetter å sende milde sørvestlige luftmasser inn over landet med temperaturer opp i en 2-5 grader over det normale for årstiden.

I løpet av torsdag bygger en høytrykksrygg seg inn over Sør-Skandinavia og stabiliserer været i sør, mens lavtrykkene blir tvunget i en nordligere bane med noe nedbør, hovedsakelig fra Stad og nordover. Fra midten av neste uke begynner høytrykksryggen gradvis å trekke vestover til Atlanteren og nedbørsmengdene øker. Fremdeles kommer det meste av nedbøren nord for Stad, men mot slutten av perioden økende sannsynlighet for litt nedbør også lenger sør på Vestlandet. Temperaturene holder seg over det normale for årstiden i hele perioden, men etter hvert som høytrykket trekker vestover ventes en liten nedadgående temperaturtrend.

Dersom man isolert ser på væreffektene for de neste ti dagene, vil de milde og våte varslende føre til lave strømpriser.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 20. mars 2012 | Strømprisene, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 13