Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 4

Mixed signals!

Det har vart ganske robuste signaler siden forrige uke. Alle EC oppdateringer har vist på et omslag fra tors-fred denne uke, til en kaldere værtype med lite nedbør i forhold til normalen. Men siste EC12 oppdateringen snudde overraskende tilbake til en mildere og våtere trend. Bare forhold nært det for årstiden normale, men det var allikevel nok for å få et prisfall på markedet.

Der her kommet inn prognoser etter EC12 som gikk tilbake til en kaldere og litt tørrere trend igjen. Oppdateringen av månedsvarslet viser kaldt og tørt i 4 uker, GFS ensemble prognoser viser kaldere signaler enn tidligere, men spørsmålet et om det er nok til å gi stigende spotpriser.

Det er fortsatt overfullt i mange magasiner, og den nedbør som blir levert i den neste 10 døgns perioden vil bli levert i Sør-Skandinavia, inklusive Sør-Norge. Mye (mer og mer) av nedbøren vil bli levert som snø, noe som kan hende gir litt mindre overløp slik at produsentene får mulighet for å spare litt.

Det ventes imidlertid også en del vind i den nærmeste perioden.

Konklusjonen er at input fra været ikke burde gi noe stor økning i spotprisen. En ganske flat pris den nærmeste perioden, men mulighet for litt stigene innom 4-6 døgn.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 23. januar 2012 | Strømprisene, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 4