Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 5

Mildere vær neste uke

Lavtrykk over nordøstlige Skandinavia svekkes til den 24., ellers høytrykk over Skandinavia. Høytrykket trekker sørøst over fastlands-Europa den 25., og etterlater seg en svak rygg over Skandinavia, samtidig som et mye mildere sørvestlig regime utvikles. Et dypt lavtrykk vest for Island den 27. med tilhørende front system påvirker de vestligste delene av Skandinavia den 28..

Fra 29. januar til 01. februar vil høytrykk ligge sørøst for Skandinavia samtidig som lavtrykk beveger nordøst i Norskehavet. Litt over normal nedbør, som hovedsaklig faller i vest og over/godt over normale temperaturer. Relativt høy usikkerhet gjennom denne perioden, hvor det mest sannsynlige alternativet viser Skandinavia dominert av lavtrykk, noe som resulterer i mye våtere forhold.

På lang sikt, fra 2. til 5. februar, lavtrykk over den sørlige delen av Skandinavia, mens høytrykk påvirker i nord. Litt under normal nedbør, faller hovedsakelig i vest/sørvest og litt over normale temperaturer.

Prisene ventes å øke noe i løpet av de neste dagene på grunn av tørre og litt kaldere forhold. De er deretter forventet å falle 27./28. på grunn av utbruddet av mye mildere temperaturer, faller videre rundt den 30. ettersom våtere vær utvikler seg.

Vindkraftproduksjonen i Danmark og Nord-Tyskland er lav, øker midlertidig til moderat på 26./27. og eventuelt på 30./31..

Kind regards
StormGeo


Publisert: 22. januar 2013 | Klima, Strømprisene, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 5