Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 5

Tørre og kalde værutsikter fremover

Høytrykk over Russland strekker en rygg inn over østlige deler av Skandinavia med tørt og relativt kaldt vintervær de kommende dagene. I vest vil lavtrykk beveger seg inn i Norskehavet og Nordsjøen frem mot helgen med kraftig S-SE vind over Norge og nedbør i Sør-Norge. Temperaturene vil stige litt, men holde seg lave nok til at nedbøren stort sett er ventet å komme som snø.

I løpet av helgen forsterker høytrykket i øst posisjonen sin med tørt og kaldt vær både over Øst-Europa og over østlige og sørlige deler av Skandinavia. Kaldest vær ventes lengst øst i Europa og i Sør-Skandinavia ventes stort sett 1-3 grader under normalen, men trolig litt kaldere i indre strøk av Sør-Norge.  På grunn av høytrykket i sør blir lavtrykkene pushet inn i en veldig nordlig bane i Barentshavet og vil gi noe nedbør i Nord-Norge, samt føre mildere luftmasser inn over N-Skandinavia med temperaturer litt over det normale for årstiden. Det er noe usikkerhet knyttet til hvor kraftig høytrykket vil holde seg over S-Skandinavia, og selv om det mest sannsynlige er at det holder stand med tørt og kaldt vintervær, er det en liten mulighet for at det svekkes østover og gir rom for lavtrykk å komme inn med noe nedbør også til Vestlandet, men om dette skulle skje vil lavtrykkene gå i en sørlig bane og dermed holde temperaturene under det normale for årstiden.

Lenger sør i Europa vil lavtrykk gir ustabilt vær i Middelhavsområdet og noe spredt nedbør i Spania i neste uke. Temperaturene vil ligge under normalen over hele kontinentet, men kaldest blir det i øst.

Utsiktene for kaldt og tørt vintervær over Skandinavia vil isolert sett være med på å øke strømprisene den kommende uken.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 27. januar 2012 | Strømprisene, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 5