Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 50

Lavtrykksdominert vær opprettholdes

Skandinavia og Europa opplevde en radikal omlegging av værforholdene fra ca 17-18 november. ”Klassisk” høstvær utviklet etter hvert moderat til kraftig Lavtrykksaktivitet over Nord-Atlanteren mot Nord-Europa, som resulterte i betydelig økende nedbørmengder spesielt over vestlige deler av Skandinavia og fortsatt meget mildt vær. Flere episoder med kraftige Lavtrykk dumpet store mengder nedbør spesielt over Norge, og kombinert med usedvanlig høye temperaturer betød det stor tilsig av vann i vannmagasinene.

Denne nokså markante omleggingen av værforholdene fra ca 17-18. november har i stor grad bidratt til å påvirke fallet i strømprisene.

Prognosene fremover indikerer at gjennomsnittsværet over Skandinavia vil fortsatt preges av en mild værtype, og med nedbør som i hovedsak akkumuleres vest for vannskillet i Sør-Norge, samt videre nordover over Midt- og Nord-Norge. Korte perioder med kulde og vinterlige byger vil også oppstå, men den dominerende værtypen frem til ca 15-18 desember ser i hovedsak ut til å preges av temperaturer i overkant av gjennomsnittet for årstiden i Skandinavia, og nedbør i overkant av gjennomsnittet vest for fjellkjedene. En slik dominerende værtype vil isolert sett bidra til å dempe strømprisutviklingen.

– Meteorolog hos StormGeo AS


Publisert: 6. desember 2011 | Strømprisene, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 50