Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 6

Kulden holder seg over Europa og Skandinavia

Et svært kraftig høytrykk over Russland med lufttrykk på over 1060 hPa strekker en rygg inn over Skandinavia og Øst-Europa også de kommende dagene og fortsetter å sende svært kald luft vestover. Temperaturene er forventet å synke frem mot helgen, med ned mot en 10-12 grader under normalen i Øst-Europa, og i de sørøstligste delene av Skandinavia. Høytrykket holder også lavtrykk og fronter på avstand i vest og gir tørt vær over det meste av Skandinavia. Tørt vær også i Europa bortsett fra i sørvestlige områder og i Middelhavsområdet.

I løpet av helgen og utover i neste uke øker sannsynligheten for at høytrykksryggen svekkes litt og mildere og våtere luftmasser når Nord-Skandinavia fra vest. Også i sør ventes temperaturene å stige litt og det er mulighet for litt nedbør fra vest også her, men ingen store mengder og både temperatur og nedbør er forventet å fortsatt holde seg under normalen her i sør. Sannsynligheten for en omlegging til et vått og mildt vær regime neste uke er liten, men det er som sagt mulig det blir en forbigående litt mindre kald og tørr periode på et par-tre dager i midten av uke.

Isolert sett er det her et bull vær regime, mest ekstremt i slutten av denne uken før det blir litt mindre kaldt og tørt i neste uke, spesielt i nord.

Kind regards
StormGeo


Publisert: 7. februar 2012 | Strømprisene, Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 6