Hva er egentlig Black Friday?

Telinetbloggen Black Friday

Vi har tatt til oss mange amerikanske tradisjoner i Norge, og en av de mest kommersielle er kanskje Black Friday som beskriver tilbudsdagen siste fredag i november. Telinet Energi har tatt en nærmere titt på hva begrepet egentlig kommer av.

Black Friday har mange betydninger, men en av dem er altså beskrivelsen av alle tilbudene som butikker og internett fylles av nettopp i dag. Antagelig har du fått både nyhetsbrev, sett nettannonser og butikkvinduer fylt av tilbud i dag. Noen av dem er virkelig gode, andre er bare en måte å tiltrekke oppmerksomhet på.

En av forklaringene av begrepet «Black Friday» er at butikkene i USA tapte penger fra Januar til November. Underskuddstall omtales ofte som «røde» tall i regnskapsterminologi. Den siste fredagen i november begynte julesalget som var så viktig og skulle kompensere for pengene butikkene tapte resten av året. Dermed ble det overskuddstall, «svarte» tall, og dette ble feiret med Black Friday.

Black Friday blir markert med tilbud av ulik art. På el-sykkel.no er det denne helgen kjempetilbud på de to mest populære modellene, så løp og kjøp!

 


Publisert: 27. november 2015 | el-sykler, Telinet Energi | Kommentarer er skrudd av for Hva er egentlig Black Friday?