Hvor mye mosjon får man med el-sykkel?

Telinet anbefaler alle aktive syklister å fortsette som før. Men for de som ikke sykler fra før er el-sykkel en stor forbedring og det kan også for mange erstatte bil og buss.

Telinet HEAD

Det er utvilsomt at vanlig sykkel gir mer mosjon enn el-sykkel innenfor samme tidsperiode. Derfor bør de som allerede bruker sykler til og fra jobb og til trening fortsette med dette. Men el-sykkel er svært godt egnet for to grupper:

  1. Som erstatning for bil og buss. For mange er det for langt og strevsomt å sykle til jobb, men el-sykkel kan utgjøre forskjellen. I stedet for å komme til jobb med aggresjon fra rushtrafikken har man fått frisk luft, rørt på seg og frigjort endorfiner.
  2. For de som i praksis ikke bruker sykkel i dag er el-sykkel en super måte å få frisk luft og mosjon. Særlig hvis man bor et sted med mye bakker er det den lille hjelpemotoren som gjør om man bruker sykkelen eller ikke.

Forskning viser faktisk at el-syklister sykler dobbelt så mye som vanlige syklister, og da er det jo greit at man forbrenner noe mindre kalorier ved bruk.

Som DN tv viste er det også en myte at man ikke kan tråkke på med el-sykkel. De fleste gode el-sykler ar ulike trinn for hvor mye motoren skal hjelpe deg, og ved 25 km/t skrur motoren seg uansett av. Toppmodellene fra HEAD har 10 gir og du kan dermed komme deg raskt frem med muskelkraft når du ønsker det.

Vi har nå tilbud på flere modeller på el-sykkel.no .


Publisert: 29. juli 2016 | Telinet Energi | Kommentarer er skrudd av for Hvor mye mosjon får man med el-sykkel?