Værets mulige påvirkning av strømprisene uke 1

Ikke noe store endringer i prognosene, men der finnes signaler i dag som er forskjellige fra det vi sett lenge i prognosene nå.

Fra neste uke ser det ut som at den sterke strøm med intensive lavtrykk fra vest tar slutt. Det blir fortsatt lavtrykkdominert men sannsynligvis vil vi få storskalige systemer, som betyr at vi får ned kaldluft over Skandinavia som blir stort sett liggendes i ro. Dette vil gi litt nedbør av og til de fleste steder, fortsatt mildt i øst men lavere temp i vest å nord på kontinentet.

Det store signalet er fortsatt temp å nedbør i overkant av normalen for Skandinavia, å en fortsatt relativt stabil vind over Danmark som vil gi mye vindproduksjon, dette er ting som burde holde spotprisen lav, men i et marked hvor intet har skjedd på lenge finns muligheten at en trend med litt kjøligere å litt tørrere varsler kan bidra till en litt høyere spotpris. Vi følger også en temperaturnormal som blir kjøligere å konsumpsjonen vil nok øke litt å også bidra till at prisen i vart fall ikke synker mer.

– Metereolog hos StormGeo AS

 


Publisert: 28. desember 2011 | Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning av strømprisene uke 1