Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 52

Prognosene viser entydig en værtype med mye nedbør å temperatur over det for årstiden normale.

Akkurat nå ligger det litt kjøligere luft over Norge å Sverige, men i løpet av onsdagen vil en bølge med mildere luft dra inn over Skandinavia i fra Sørvest. Dette grunn av et lavtrykk over Nord-Atlanteren som er på vei mot Norge. Lavtrykket fører også med seg nedbør som ventes inn mot Vestlandet natt til Torsdag.

Etter dette lavtrykk ser det ut til å bli en langvarig periode med flere lavtrykk som på rekke å rad trekker inn mot Vest-Norge med mildluftsbølger foran seg. Stort sett alle prognoser gir stor støtte til at den værtypen holder langt ut i Januar.

Dette fører til at temperaturen i Skandinavia, særlig i øst, vil ligge stabilt på noen grader over det for sesongen normale, å det vil bli levert nedbør over det normale de fleste steder. Mest nedbør på vestsida fjellet. Dette vil kunne holde elkonsumpsjonen relativt lav, samtidlig som snømagasinene i fjellene kjapt øker å vannmagasinene holdes fulle.

I tillegg så vil lavtrykkene føre til lange perioder med sterk vind over Danmark å gi mye vindkraftproduksjon, noe som kan bidra til lavere spotpris i Sør-Norge.

All input fra værprognosene bør altså bidra til lave spotpriser, frem til nyttår å mest sannsynlig også videre inn i Januar.

– Metereolog hos StormGeo AS


Publisert: 20. desember 2011 | Vær | Kommentarer er skrudd av for Værets mulige påvirkning på strømprisene uke 52