Nye sykkelstier og sykkelveier

sykkelsti-telinetbloggen

Etter at Norge i årevis har beundret Nederland og Danmark for sin sykkelkultur er sykkel i ferd med å bli et vesentlig transportmiddel i Norge også.
Telinet Energi mener det har sammenheng med den eksplosive populariteten el-sykkel har fått siste året.

– Vi har siden vi begynte med salg av el-sykler for noen år siden sett en kraftig økning i markedet. På vei til jobb ser jeg nå flere titalls el-sykler hver dag, sier Markus Nordquist som hver dag pendler mellom Vålerenga og Lysaker på el-sykkel. For ham er dette den desidert raskeste og mest pålitelige måten å komme til og fra jobb på.

Mange fotgjengere og bilister har irritert seg over den økende bruken av sykler, både tradisjonelle og vanlige. Dette er antagelig delvis fordi det tar tid å innarbeide gode vaner for syklistene etter hvert som de blir mange, men også fordi det har manglet infrastruktur. Miljøbyrådet i Oslo lanserer nå en plan for 11 kilometer mer sykkelstier neste år.

– Bedret infrastruktur er nødvendig, sier Nordquist. Dette er en god investering som både letter trafikken og er god for folkehelsen.

Tidligere informasjonssjef i Syklistenes Landsforening og nå seniorkonsulent i Norsk Elbiforening Hulda Tronstad ble nylig intervjuet i NRK om at Norge har blitt en el-sykkelnasjon. – Det er nesten avhengighetsskapende, for når du først har begynt å bruke elsykkel, så må du fortsette sa Tronstad. – Alle som prøver kommer tilbake med et salig smil om munnen.

– Dette er også vår erfaring kan Nordquist i Telinet Energi fortelle. Mange blir overrasket over at det er så enkelt å bruke. Og selv om du ikke blir svett på ryggen, får du både mosjon og frisk luft.

El-sykkel.no gjør nå klart for vinteren og tømmer lageret med opp til 50% rabatt på sine mest populære el-sykkelmodeller.

Tips: Dersom din bedrift går til innkjøp av el-sykkel eller elbil, kan det være lurt å velge 100% Fornybar fra Telinet Bedrift.


Publisert: 29. september 2016 | el-sykler, Politikk | Kommentarer er skrudd av for Nye sykkelstier og sykkelveier