Et lite tilbakeblikk på 2013

I 2013 ble ”selfie” årets nyord  og da er det på sin plass å ta et tilbakeblikk på året som har gått for vår egen bransje. Ny regjering, stor interesse for el-biler og vått vær er bare noen av faktorene som påvirket energibransjen.

Ny regjering ønsker effektivisering
I høst fikk vi ny regjering og ny olje- og energiminister Tord Lien. Han var tidlig ute og påpekte at færre nettselskap vil effektivisere energibransjen.

En annen effekt av den nye regjeringen og forliket med Venstre og KrF er at oljeboring i Lofoten ble lagt på is i inneværende periode. Det bør sende et signal om at oljeboring ikke er et satsingsområde for fremtids-Norge.

Året da el-bilsalget tok av
I april var Nissan Leaf Norges nest mest solgte bil, i september var Tesla bilen med flest nyregistreringer i landet. I oktober ble det satt ny rekord i antall nyregistreringer av elbiler i Norge, med hele 1434 elbiler. Det er ingenting som tyder på at salget vil gå nedover. Gode erfaringer fra de som kjører elbil i dag og god tilrettelegging for elbil-bilistene vil kunne øke salget ytterligere.  I Hordaland doblet de i 2013 elbilparken.

Les mer om bruken av el-bil i Norge her.

Sverige nådde fornybarmålet
Sverige hadde satt et mål om ha 50 % fornybarandel innen 2020, men dette slo de med god margin. Målet ble nådd på slutten av 2013, hele 7 år før tiden! Den sektoren som har bidratt mest til landets høye fornybarandel er varmesektoren, hvor biomasse står for den største andelen. Dette bør gi et ekstra spark bak til Norge om at det faktisk er mulig og at vi bør være mer offensive i 2014. 1-0 til søta bror.

Våt avslutning kan gi moderate strømpriser
Innkjøpsprisen på strøm økte med drøye 20 % fra 2012 til 2013, men likevel var prisen nesten 30 % lavere enn i 2010. Flere opplevde storm og regn i fjor og avslutningen av året med en klissvåt desember kan fort føre til moderate priser denne vinteren.

Telinet feiret 10 år
Telinet Energi etablerte seg som strømleverandør under strømkrisen i 2003 og feiret i fjor 10 års jubileum. Strømleverandøren har hatt fokus på lave priser hele veien og samtidig hatt et stort miljøfokus de siste 6 årene. I 2013 ble det blant annet ansatt en ENØK-ansvarlig med fokus på Telinet Miljøprodukter og innført et grønt fordelsprogram for kundene.

Mer informasjon om Telinet på snl.no eller wikipedia.org/Telinet-Energi

Følg oss på Facebook og Twitter.


Publisert: 6. januar 2014 | Pressemeldinger | Kommentarer er skrudd av for Et lite tilbakeblikk på 2013